Åtte gode råd for å motarbeide stress og indre uro

En hektisk hverdag fører ofte til indre uro og stress. Forebyggende arbeid er viktig for å motvirke stressrelaterte plager som manglende konsentrasjon, for mange tanker og søvnproblemer. Acem meditasjon kan hjelpe deg å få en mental avspenning og oppnå indre ro. Her er noen enkle og nyttige råd for å forebygge stress og indre uro. 

Drikk nok vann

Gjerne 2-3 liter per dag. Mennesket er 60 % vann, blodet er 90 % vann. Vann skyller giftstoffer ut av kroppen og forhindrer skade på nyrene. Vann smører leddene og bedrer opptaket av næringsstoffer. I perioder med mye stress, manglende konsentrasjon, for mange tanker og søvnproblemer, er det enda viktigere å passe på væskebalansen i kroppen.

Mosjoner minst 30 minutter per dag

Husk: å ta trappa heller enn heisen er gratis intervall-trening. Mosjon bedrer hukommelsen.

Meditasjon kan være et supplement til trening, og er en god måte å oppnå mental avspenning og en pause i hverdagen. Meld deg på vårt neste kurs ved å trykke her.

Tillat deg selv å være moderat stresset i hverdagen

– det skjerper årvåkenheten og bringer frem ressursene dine. Mye forskning viser at moderat stressbelastning øker prestasjonsevnen – men pass på… (se siste punkt).

Få nok søvn

Om du har vært våken i 21 timer i strekk, svekker det hjernens kognitive evner tilsvarende et par halvlitere. Disse rådene kan hjelpe på søvnen. Meditasjon fra Acem hjelper mot indre uro og sørger for mindre stress.

Spis en lett og næringsrik frokost som brytes sakte ned

Stikkord: Musli, havregryn, nøtter, avokado, linser, frukt, smoothie. En næringsrik frokost får opp energien i kroppen og gir en god start på dagen. 

Koffein kan kvikke opp, men skaper også en stressreaksjon

Da får du mer stress i kroppen på toppen av en allerede hektisk hverdag. Meditasjon fra Acem gir en pause i hverdagen og kan gi redusert stress og mental avspenning. Meld deg på vårt neste kurs her.

Gjør noe hyggelig med folk du er glad i

Tenk på noe helt annet. Le gjerne, sier forskningen. Ta en tur i naturen eller koble av med en lett treningsøkt. 

Lær deg en ledighets-basert meditasjonsteknikk

Meditasjon har vist seg å ha meget gode resultater, både på kort og lang sikt. Ledighets-basert meditasjon øker evnen til avspenning når det trengs, på kjøpet får du økt evne til konsentrasjon når det er ønskelig. Meditasjon gjør godt, gir alenetid og stimulerer personlig utvikling over tid.

Meld deg på vårt neste meditasjonskurs i Oslo med kursstart 30. oktober ved å trykke på påmeldingsknappen nedenfor. 

[simpay id=”3601″]

Invester tid til deg selv

Meditasjon har vist seg å ha meget gode resultater for å forebygge stress og indre uro, både på kort og lang sikt. En hektisk hverdag tar mye energi og fører ofte til mange tanker og indre uro. Ta deg tid til å meditere. Ved å investere tid i Acem meditasjon får du bedre konsentrasjon, økt indre ro, du sover bedre og er mindre stresset.

Med Acem meditasjon får du de verktøyene du trenger for å meditere hvor som helst og når som helst. Meditasjon egner seg for alle, er lett å lære og er en rimelig investering.

Mange erfarer at man får gjort mere i hverdagen når man mediterer.

Når du har lært metoden, kan du bruke den ved behov, for eksempel i perioder med mye stress. Daglig meditasjon gir best utbytte.

Relaterte artikler

Enkle og effektive råd for bedre søvnkvalitet

Natten er tid for å lade batteriene og la hjernen hvile. Her er noen enkle men svært effektive råd for hvordan du kan få bedre søvnkvalitet på kort tid.