Personvernerklæring

1. Hvem er behandlingsansvarlig?
Personvernerklæringen gjelder for den frivillige og idealistiske foreningen Acem i Norge. Foreningen Acem er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn og er underlagt Norges Lov ved Personopplysningsloven om behandling av personopplysninger.

2. Hvilke personopplysninger og formålet med behandlingen
Vi ber kun om personopplysninger vi trenger. Formålet med innsamlingen av personopplysninger er å avholde kurs og arrangementer samt informere om disse og utgivelse av bøker, lydmateriell og artikler på våre nettsteder. Vi samler inn personopplysninger om den enkelte bruker slik at vi kan arrangere kurs: navn, adresse, e-post, telefonnummer, fødselsår samt transaksjonshistorikk hos Acem. Informasjonen oppgis til Acem av den enkelte bruker i tillegg til at transaksjonshistorikken samles opp over tid når den enkelte bruker ulike kurs i Acem. Acem oppbevarer ikke betalingsdetaljer som f.eks kortnummer, men benytter sertifiserte leverandører til dette.

3. Samtykke fra bruker
Vi behandler kun personopplysninger om deg som du via en tydelig bekreftende handling har akseptert at vi får lov til å bruke. Samtykke kan når som helst trekkes tilbake av brukeren ved å sende en e-post til acem@acem.no. Ved tilbaketrekking av samtykke slettes personopplysningene vi har lagret på deg.

4. Innsyn og endring i personopplysningene vi har lagret om deg
Du kan sende en e-post til acem@acem.no for å be om en oversikt over alle personopplysninger vi har lagret om deg, og hvordan denne informasjonen brukes. Vi svarer så raskt som mulig. Du har også rett til å få endret opplysninger om deg som du mener er feil, eller overføre personopplysningene vi har lagret om deg til andre bedrifter.

5. Sletting av personopplysninger
Du kan når som helst sende en e-post til acem@acem.no for å slette opplysningene vi har lagret på deg. De blir slettet så raskt som mulig etter at forespørselen er mottatt.

6. Behandling av personopplysninger
Det er kun personell i foreningen Acem som trenger personopplysninger om deg som får tilgang til dette. Acem selger ikke data til tredjeparter for markedsførings- eller andre formål. Vi arrangerer kurs sammen med samarbeidspartnere, og i den sammenheng utveksler vi personopplysninger om de enkelte deltagere som trengs for å gjennomføre kurset. Det vil for de enkelte kurs fremgå hvem som er samarbeidspartnere med Acem, dersom dette er tilfelle.

Personopplysninger om den enkelte lagres i Acems kartoteksystemer og visse støttesystemer som blant annet brukes til utsending av nyhetsbrev. Alle nyhetsbrev inneholder en lenke som kan benyttes for å be om å bli slettet fra Acems mailinglister. Videre vil Acem endre og slette personopplysninger i samtlige systemer på forespørsel. Acems data oppbevares på sikrede servere driftet av profesjonelle leverandører.

Facebook Pixel
For å bedre samspillet mellom Acems nettsteder og Facebook har vi installert Facebook Pixel, som er et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsteder. Dette scriptet blir brukt for å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsteder, og til markedsføring på Facebook. Trykk her for å lese mer om Facebook Pixel.

Hotjar
Vi bruker analyseverktøyet Hotjar for å analysere hvordan besøkende av våre nettsteder bruker nettsiden. Dette verktøyet viser f.eks hvor brukerne klikker og hvor langt ned på siden de scroller. Hotjar lagrer ingen personopplysninger, da alt av informasjon er anonymisert.

7. Varsling om sikkerhetsbrudd
Dersom det skulle skje et sikkerhetsbrudd og dine personopplysninger kommer på avveie har Foreningen Acem en plikt om å melde dette til deg og Datatilsynet så raskt som mulig etter at bruddet har funnet sted.

8. Cookies på nettsiden
Cookies, eller informasjonskapsel, er en liten tekstfil som lagres og legges i nettleseren din med mindre du har skrudd av denne funksjonen i innstillingene på din nettleser.

9. Utlevering av opplysninger
Dine personopplysninger vil ikke bli solgt eller gitt videre til tredjeparts bedrifter eller andre uten ditt samtykke.

10. Kontaktinformasjon
Ved spørsmål knyttet til personopplysninger om deg og/eller innsyn, endring eller sletting av personopplysninger, ta kontakt med acem@acem.no.